כחובבת גידול הידרופוני , יוצא לי לא מעט להתלבט- לקטוף או לתת לירק לגדול עוד קצת? אני יודעת שיש כללים מאוד ברורים, אך לפעמים אני מאוד רוצה לראות עד כמה הירק יכול לגדול. מה המקסימום שהוא יצליח ועדיין ישאר טוב למאכל. מעבר לזה הם כל כך יפים שזה לפעמים מבאס ממש לקטוף אותם.
ובכל זאת מספר טיפים קטנים של ירקות שקשה לזהות בהם יחסית מתי הם מוכנים לקטיף:
חציל: גודל אופטימלי: 15-20 ס”מ אורך, הקליפה צריכה להיות מבריקה וחלקה הצבע אמור להיות סגול כהה ואחיד.
למה לא לחכות? אם מחכים יותר מדי, הזרעים בפנים מתקשים והטעם נפגע והוא מקבל מרקם ספוגי.
![](https://livingreen.co.il/wp-content/uploads/2024/12/20221210_121827-768x1024.jpg)
ברוקולי: קוטר אופטימלי של הראש: 10-15 ס”מ (למרות שכבר יצא לי לגדל גם גדולים הרבה יותר), הפרחים צריכים להיות צפופים וכהים. צריך לשים לב שהפרחים נשארים קטנים כשהם נפתחים (בצבע צהוב) הוא מאבד מהטעם וחבל.
![](https://livingreen.co.il/wp-content/uploads/2024/12/20230106_092722-768x1024.jpg)
כרובית: קוטר ראש מומלץ: 15-20 ס”מ, צבע לבן-שמנת אחיד, המרקם צריך להיות מוצק וצפוף
למה לא לחכות? הפרחים נפתחים והמרקם נהיה גרגירי
![](https://livingreen.co.il/wp-content/uploads/2024/12/image-8-768x1024.png)
קולורבי: קוטר אופטימלי של הראש 5-8 ס”מ, צריך להיות מוצק וקשה למגע, ללא כתמים רכים.
למה לא לחכות? המרקם משתנה ונהיה קשה יותר והטעם הופך להיות מר.
![](https://livingreen.co.il/wp-content/uploads/2024/12/image-9-768x1024.png)
מספר הערות:
1. הגודל המקסימלי אינו תמיד האופטימלי – יש נקודת איזון בין גודל לטעם
2. קטיף מוקדם יותר מעודד בדרך כלל צמיחה של יותר פירות או ראשים חדשים (בעגבניות למשל)
3. חשוב להכיר את סימני ההבשלה הייחודיים לכל גידול
4. צבע, מרקם ומוצקות הם מדדים חשובים יותר מגודל
למרות הפיתוי לראות כמה גדול כל ירק יכול להגיע, בסופו של דבר, המטרה היא למצוא את האיזון המושלם בין הנאה ויזואלית לבין טעם ויעילות. בסוף המטרה היא לצורך אותו. ואם לפעמים אני עדיין מתפתה לחכות עוד קצת? אני סולחת לעצמי. גם אם הטעם פחות מוצלח יש לי תמונות מהממות 🙂
שיהיה שבוע טוב ובשורות טובות