logo
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
מחזירים את החטופים הביתה

מעבר לעלים: שיפור גודל וכמות הירקות


גיזום נכון הוא אחת הטכניקות החשובות ביותר לשיפור איכות וגודל הירקות בגינה.
מדוע גיזום חשוב?
גיזום מסייע לצמח להקצות את משאביו ביעילות רבה יותר.
על ידי הסרת חלקים מסוימים של הצמח, אנו מאפשרים לו להפנות יותר אנרגיה ונוטריינטים לפירות או לחלקים הרצויים של הצמח.
זה יכול להוביל לפירות גדולים יותר, יבול משופר ובריאות כללית טובה יותר של הצמח.
מומלץ להסיר עלים תחתונים עבור שיפור האוורור ולהסיר את העלים הישנים והפגועים.
גם כדי לחזק את הצמח וגם כדי למנוע התפשטות מחלות.

דוגמאות לגיזום מומלץ בירקות הידרופוניים (ולא רק שם):


עגבניות – הסרת ענפים צדדיים (סאקרים) מעודדת צמיחת פירות גדולים  ומרובים יותר. סאקר הוא ענף צדדי לא רצוי שצומח בין הגבעול הראשי לבין ענף עלה. סאקרים צומחים בזווית של כ-45 מעלות ומתחרים על משאבים עם הגבעול הראשי והפירות. הסרתם חשובה לבריאות הצמח ולשיפור היבול: הם מנצלים אנרגיה שאמורה להיות מופנית לצמיחת פירות, מצלים על חלקים אחרים של הצמח ומפחיתים זרימת אוויר ואור, מה שעלול להגביר סיכון למחלות.

מלפפונים – גיזום קצוות הגבעול מעודד צמיחת ענפים לרוחב ויותר פירות

דלעת וקישוא  – גיזום קצוות הגבעולים יכול לעודד התפתחות פירות גדולים יותר

פלפלים- מומלץ  להסיר את הפרחים הראשונים שמופיעים כדי לעודד את הצמח לגדול ולהתחזק לפני שהוא מתחיל לייצר פירות.

בזיליקום – ניתן להתחיל לגזום כשהצמח מגיע לגובה של 15 ס”מ. מומלץ לגזום מעל זוג עלים, תוך השארת לפחות 2/3 מהצמח. יש לעשות זאת באופן קבוע כדי למנוע פריחה ולעודד צמיחה מסועפת

טיפים לגיזום יעיל:
מתינות: יש להימנע מגיזום יתר. העלים הם מקור האנרגיה של הצמח, הסרת יותר מדי עלים עלולה לפגוע בצמיחה.
שימוש בכלים נקיים: השתמשו תמיד בכלי גיזום נקיים וחדים למניעת העברת מחלות.
זמן גיזום: כדאי לגזום בבוקר המוקדם או בשעות הערב המאוחרות כאשר הצמחים פחות חשופים לחום ושמש ישירה.

בהצלחה

.


.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
דילוג לתוכן