אני זוכרת אותי בהתחלה קונה את כל מגוון (או חוסר מגוון תלוי במשתלה) הסטאטרים שיש במשתלות,
שותלת אותם בכל מערכת.
וגידלנו במגוון מערכות – החל מקרטקי, 2 צול, 4 ו6 צול ובשנה האחרונה גם בשולחן ההדרופוני.
יש לנו לא מעט הצלחות, אבל בהתחלה גם לא מעט כשלונות.
גם היום, אנחנו עדיין מנסים למצוא את שביל הזהב בין כמות הסטרטרים שאנחנו רוכשים והסוג שלהם למערכת המתאימה בה יוכלו לגדול בצורה אופטימלית.
המזל הוא שיש צמחים שגדלים נהדר בכל סוג מערכת (כמעט).
אז אם אתם בתחילת דרככם – אלו הירקות שאני ממליצה לכם לגדל בעונה הזו:
חסה – היא בחירה מצוינת להתחלה. היא גדלה מהר מאוד, בתוך 3 שבועות כבר אפשר להתחיל לאכול את העלים החיצוניים שלה, אינה דורשת תנאי אור מיוחדים, ומתאימה לכל שיטות הגידול. יש מגוון סוגים במשתלות אז זה גם מאוד יפה וטעים.
כרפס – מתאים מאוד לגידול הידרופוני. למרות שהוא גדל לאט יחסית, ברגע שהוא מתבסס הוא מספק תוצרת לאורך זמן. קוטפים את הגבעולים החיצוניים והצמח ממשיך לגדול. מאוד אוהבת לגדל אותו. כמעט ולא מותקף בחרקים. לא ממליצה לגדלו במערכת 2 צול אבל בכל שאר המערכות הוא פשוט גדל נהדר. (לשים לב להוציא מהקונוס כשמגדלים ב4 צול, הוא יהרוס אותו).
תרד – צמח עמיד יחסית . הוא מתפתח תוך 3-4 שבועות ומאפשר קטיף מתמשך של עלים. נחשב לבריא מאוד. רק אזהרה קטנה, ממה שקראתי – לא מומלץ למי שסובל מאבנים בכליות.
מנגולד – בחירה מצוינת למתחילים. הוא גדל בקלות יחסית, עמיד למחלות ומספק יבול נדיב לאורך זמן. ניתן לקטוף את העלים החיצוניים באופן קבוע והצמח ימשיך לייצר עלים חדשים במרכז. מצליח לגדול גם בתאורה נמוכה יותר למרות שלא מומלץ.. אנחנו מגדלים אותו בשמש מלאה.
צמחי תבלין מומלצים
- פטרוזיליה: מעולה, אחד הדברים הראשונים שניסינו לגדל במערכת כי בכתבות על שאריות ריסוס היא תמיד בין המובילים. מאוד מאוד קל לגדל אותה ובכל מערכת. פטרוזיליה ודומיה ניתן להפריד, היא מתרבה.
מה שאומר שלא צריך מקבץ במקום אחד, מספיק אחד בכל מקום שתילה, היא כבר תתפתח ותמלא את החלל של הקונוס.
ניתן להפריד את הגבעולים החדשים שיוצאים ולשתול גם אותם ובכך לחדש את הפטרוזיליה לאורך כל העונה. כשהיא מזדקנת היא גובהת ומותקפת בקלות רבה יותר על ידי חרקים
לא הוספתי את השמיר כי הוא נוטה לקימחון. ואת הכוסברה יותר קשה לגדל (פורחת במהירת יחסית, חרקים מאוד אוהבים אותה).
קולורבי מאוד מומלץ גם רק חשוב שאם מגדלים אותו ב4 צול – להוציא אותו מהקונוס כדי שיוכל להתפתח לגודל המקסימלי שלו.
הכרובית, ברוקולי והכרוב – גדלים נהדר אבל קטנים יותר ב4 צול וב2 צול יגרמו להצפה מאוד מהר.
עכשיו אנחנו ממשיכים לרכוש הכל אבל בגלל מגוון המערכות שיש לנו והלמידה אנחנו מתאימים את המערכת לירק (ב4 צול מגדלים בעיקר פטרוזליה וחסות, ב6 את כל הירקות עם השורשים הגדולים, בשולחן את התותים וירקות וצמחי תבלין שפחות אוהבים מים באופן קבוע).
שבוע טוב ובשורות טובות