logo
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
מחזירים את החטופים הביתה
שחור פיטם

שחור הפיטם

חשבתי לי שזה יהיה נחמד אם בשבועות הקרובים אכתוב פוסטים על בעיות של מגדלים כפי שהם באים לידי ביטוי בקבוצות ההידרופוניקה השונות.
אז השבוע נדבר קצת על שחור הפיטם:

שחור הפיטם זו תופעה הנגרמת מחוסר סידן בעיקר בפירות העגבנייה והיא מתבטאת בכתמים שחורים ושקעים בחלק התחתון של הפרי.
מה גורם לשחור הפיטם?

הגורם העיקרי הוא מחסור בסידן. הסידן חיוני לבניית דפנות התא של הפרי, וכאשר הוא חסר, התאים מתים ורקמות הפרי מתמוטטות.

גורמים נוספים שיכולים לתרום להתפתחות שחור הפיטם במערכת ההידרופונית כוללים:

  • טמפרטורות גבוהות: טמפרטורות גבוהות מדי בכללי אבל גם של המים המדושנים במיוחד במהלך ההאבקה והפריחה מקשים על ספיגת הסידן.
  • לחות גבוהה: לחות גבוהה עלולה לעודד צמיחת פטריות וחיידקים, שעלולים להחמיר את המחסור בסידן.
  • חוסר יציבות של רמות ה-PH עלולות להוביל לפגיעה ביכולת של הצמח לקלוט את הסידן הנדרש לו לצורך התפתחות תקינה.
  • זנים רגישים: ישנם זנים של עגבניות רגישים יותר לשחור הפיטם מאחרים.

    וזו בדיוק העונה בה זה קורה וזה רק יחמיר ככל שהקיץ יתקדם.
    מה כן ניתן לעשות כדי למנוע / לצמצם את התופעה?
  • הכי חשוב למצוא דרך לקרר את האזור והמים – רשת צל / בקבוקי מים קפואים / מאורר / הטמנת המאגר כל הפתרונות שכבר כתבנו עליהם בעבר.
  • להוריד את הפירות הנגועים
  • הוספת סידן לדשן או לרסס על העלים של העגבנייה. (CalMag ודומיו).
  • השאירו מרווחים מספקים בין הצמחים כדי לאפשר איוורור טוב.
  • בדקו את איכות המים ודאגו להחלפתם באופן סדיר, הקפידו על רמת PH מתאימה.

שיהיה בהצלחה!

יש לך בעית בצמח? מזיק שאתם לא יודעים לזהות או איך להיפטר ממנו? הכירו את כלי פתרון הבעיות של ליבינגרין. בו תוכלו להעזר בזיהוי הבעיה ומציאת פתרון


סרטון של מוטי על טיפול בשחור פיטם:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
דילוג לתוכן